2008. február 22., péntek

Téli történetek




Decemberben töltöttük el első hazai karácsonyunkat a 4 hosszú dallasi év után. Mindemellé társult még két születésnap (Szandrán 2-án, és Fannié 25-én). Szandra 30 éves lett, szerencsére ez egyáltalán nem viselte meg. Fanni pedig kifejezetten élvezte a harmadik szülinapjára kapott cicusos tortát. Igyekeztünk Krisztust és a betlehemi történetet helyezni karácsonyi ünneplésünk központjába, ami azt hisszük többé-kevésbé sikerült is. Szeretnénk ha gyermekeink számára a karácsony nem a fogyasztói társadalom, hanem az Isten Fia ünnepe lenne. Karácsonyt súri családlátogatás követtel Laci szüleinél, majd 3 napos téli üdülés Balatonfüreden.
Persze nem feledkezhetünk el a sok-sok decemberi szolgálati lehetőségről sem. Karácsony előtt 2 hét alatt 7 meghívásnak tett eleget az Élet Szava, ebből 3-ban Laci is tevőlegesen vett részt. A legemlékezetesebb talán a diósgyőri református iskolában tartott csendesnap volt, ahol bibliai vetélkedő keretében hangzott el az evangélium és a karácsonyi történet.
Január Fanni számára az óvodába járás kezdetét, míg Laci számára két újabb tantárgyra való felkészülést hozott. Fanni nagyon várta már a nagy napot, lelkesedése azóta is töretlen. Nagyon szereti az óvit, az óvónéniket és a csoporttársait. Laci egyrészt az "Újszövetség hátterei", másrészt a "Bevezetés a misszióba" című tárgyra készült, majd tanította is ezeket. Továbbra is nagyon élvezi a nevelői feladatait. Persze akadt más tennivalója is, mert már elkezdődött a táborra való felkészülés.
Szerbiai kirándulás. Már vagy három éve - egyelőre zömmel a magyar közösségben, de terveink
szerint később szerbek felé is - szolgál az Élet Szava déli
szomszédunknál. Nyaranta napközis táborokat, iskolaidőben pedig havi
rendszerességű bibliaklubokat szervez egy lelkes, zömmel önkéntesekből
álló kis csapat. Január második hetében mi is csatlakoztunk hozzájuk.
A gyerekekre a nagymama vigyázott, mi pedig csatlakoztunk a bácskossuthfalvára induló csapathoz. A klubokat a helyi baptista gyülekezet imaházában
tartjuk, külön a gyerekeknek és a tizenéveseknek. A gyerekek és
tizenévesek éhezik Isten Igéjét. Kérünk imádkozz értük.
Február fő eseménye a nyári önkéntesek számára rendezett Téli Tábor volt. Laci három előadást tartott, melyeknek témája Isten akaratának megismerése volt. Hálásak vagyunk azokért a tizenéves segítőkért és fiatal felnőttekért, akik nélkül bizony nem tudnánk működtetni a nyári szolgálatot.
A kisbaba - mármint a nyáron érkező kis jövevény - és mamája, Szandra is nagyon jól van. Nem lesz könnyű az idei nyarunk, főleg mivel az új gyerek pont a táborozás ideje alatt érkezik majd. "De jó lenne, ha 3 és 1 évesek számára is lenne nyári tábor..." hát majd meglátjuk.
Nagy fába vágjuk a fejszénket az idei évben. Terveink szerint, ha Isten is akarja építkezni fogunk itt a faluban. A tervek már elkészültek, reméljük az idén el tudjuk kezdeni, és azért imádkozunk, hogy karácsony előtt be is tudjuk költözni.

Nincsenek megjegyzések: